Bine v-am găsit,

Începând de azi, suntem bucuroși să lansăm un nou proiect Elixir. Dacă până în prezent v-am surprins prin lansarea de produse noi, acum am decis că este momentul oportun să începem să ne cunoaștem mai bine reciproc. Astfel, lansăm un proiect pentru care lucrăm de ceva timp, blogul nostru. Aici dorim să vă ținem la curent cu ultimele noutăți pe care noi le pregătim, cu informații despre produsele noastre, dar și cu rețete #delicioase pe care sperăm să le îndrăgiți.

Deoarece primul nostru ulei a fost cel de floarea soarelui, am decis ca primul nostru articol să vizeze beneficiile acestuia, iar la final să vă oferim o rețetă pe care noi am gătit-o în bucătăria Elixir.

Ei bine, în cazul în care nu știați, uleiul presat la rece de floarea soarelui Elixir este realizat 100% din semințe de floarea soarelui, fapt care îl deosebește de uleiurile rafinate pe care le găsim la raft. Procesul de realizare este următorul: după ce semințele sunt cultivate de pe terenurile fermei noastre și curățate de impurități (resturi vegetale, semințe goale sau sparte) are loc presarea acestora la temperaturi între 35 și 40 de gradea, pentru a se păstra toate proprietăţile nutritive ale semințelor de floarea soarelui.

De ce să folosesc uleiul de floarea soarelui Elixir?

Deseori primim această întrebare de la clienții noștri și tot ei ne mai spun că: au renunțat să mai folosească, o vreme, uleiul de floarea soarelui. Însă, după ce au gustat și folosit uleiul nostru, au decis să îl introducă în alimentația lor.

Un factor principal cu care ne mândrim este acela că reușim să controlăm tot procesul de fabricare. Deoarece semințele sunt cultivate pe terenurile fermei noastre, iar specialiștii noștri monitorizează constant fiecare etapă de fabricare (curățarea semințelor, depozitarea, presarea, decantarea uleiului, și ambalarea ) putem garanta calitatea uleiului, iar gustul și mirosul autentic de semințe transformă fiecare preparat în ceva unic.

Uleiul de floarea soarelui Elixir are foarte multe beneficii: este o sursă de Omega 3, Omega 6, și Omega 9 care sunt acizi grași esențiali pentru buna dezvoltare a organismului și, totodată, este o sursă bogată de vitamina E și B. Pe lângă acestea, în ulei se mai găsesc minerale esenţiale precum calciu, fier, mangan, zinc, magneziu, seleniu, cupru. Acestea joacă un rol vital în mineralizarea oaselor, producerea de celule roșii și enzime, producţia de hormoni, precum și în reglementarea activităţilor musculare, cardiace și scheletice.

Cum pot să îl folosesc sau ce pot găti cu el?

Noi îți recomandăm să consumi, dimineața, o lingură pe stomacul gol, pentru stimularea funcțiilor biliare, albirea dinților, optimizarea fluxului sanguin și pentru efectul tonic asupra organismului. Acesta poate fi folosit la prepararea oricărui tip de rețetă fie că vorbim de prăjirea cartofilor, de coacerea prăjiturilor, de o salată cu pui sau de o rețetă sofisticată.

Valori nutriționale:

  • Valoare energetică: 899 kcal/ 100 g sau 3696 kj/100 g
  • Grăsimi: 99,94g/100g, din care:
    • acizi graşi saturaţi: 9,5g/100g
    • acizi graşi mononesaturaţi (Omega 9): 32,7g/100g
    • acizi graşi polinesaturaţi (Omega 6): 56,4g/100g
    • acizi graşi polinesaturaţi (Omega 3): 0,3g/100 g
  • Carbohidraţi/Proteine totale/Fibră brută: sub 0,5 g

 

Rețetă cu ulei de floarea soarelui presat la rece Elixir: pui în stil roman

De curând, pentru realizarea E-book-ului „Rețete gustoase pentru sărbătorile de acasă”, am gătit în bucătăria Elixir acesta rețetă, folosind ulei de floarea soarelui și Oloi Tomnit. După ce am terminat ședința foto și au gustat, colegii noştri au fost îndrăgostiţi de gustul acesteia. Rețeta este relativ simplă.

Ingrediente:

  • 4 bucăți piept de pui şi 2 aripioare
  • 1 ardei gras roșu, 1 ardei galben
  • 90 g prosciutto
  • 3 căței de usturoi, pisați
  • 200 g roșii tocate
  • 130 ml vin alb
  • 150 ml supă de pui
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui Elixir
  • 2 linguri capere
  • o mână de pătrunjel
  • sare, piper, oregano, cimbru

Mod de preparare:

Asezonează puiul cu sare și piper și pune-l la prăjit în ulei încins, până se rumenește ușor pe toate părțile. Scoate-l pe o farfurie.

În aceeași tigaie, pune la călit ardeii tăiați în prealabil și cele 90 g de prosciutto, tăiate. Lasă la călit aproximativ 5 minute. Adaugă usturoiul și amestecă ușor. Mai lasă pe foc 1 minut. Pune roșiile, vinul și restul de condimente în tigaie. Amestecă bine.

Adaugă carnea peste ingredientele din tigaie și supa de pui. Amestecă, micșorează focul, pune capacul și lasă la fiert până se pătrunde puiul (15-20 de minute).

Sperăm că o să vă placă rețeta noastră și așteptăm feedback-ul vostru.