Baza Dachim - fabrica de ulei Elixir
Slider

#MaiSănătos: Ulei de soia vs. Ulei de floarea soarelui

Astăzi vă provocăm să gătiți #MaiSănătos și vă propunem două rețete delicioase: pui la grill cu garnitură dulce și frigărui de ciuperci. Totodată, vă povestim care sunt beneficiile integrării în alimentația zilnică a uleiului de soia de primă presă și a uleiului de floarea soarelui presat la rece Elixir. Proprietăți naturale: Uleiul de floarea soarelui …

#MaiSănătos: Ulei de floarea soarelui vs Ulei de in

Dacă vă întrebați cum poate fi folosit uleiul de floarea soarelui sau uleiul de in în alimentație, azi vă oferim răspunsul la această întrebare. La final v-am pregătit și două rețete ideale pentru masa de prânz sau cină. Proprietăți naturale: Uleiul de floarea soarelui presat la rece Elixir este o sursă bogată de vitamina E, …

#MaiSănătos-ulei de floarea soarelui vs ulei de rapiță

Azi analizăm două dintre cele mai îndrăgite produse din portofoliul nostru: uleiul de floarea soarelui și uleiul de rapiță, ambele obținute prin presarea la rece a semințelor, după ce au fost curățate de impurități. După presare, uleiul este decantat timp de o lună, păstrându-se astfel intacte gustul și aroma.  La final v-am pregătit și două …

Idee de grătar: frigărui de pui cu sos de smântână și ulei de dovleac

Ne mai despart doar câteva zile până când o parte dintre voi veţi ieși la tradiționalul grătar de 1 mai. Așadar, ne-am gândit să vă propunem o rețetă simplă, dar foarte gustoasă de frigărui cu sos de smântână cu ulei de dovleac. Ingrediente: 750 gr de piept de pui dezosat, tăiat cubulețe; 150 gr de …

Ulei de dovleac vs. Ulei de susan

Continuăm seria de articole în care comparăm beneficiile integrării în alimentație a uleiurilor presate la rece, cu analiza uleiului de dovleac și a celui de susan. Trebuie să știți că ambele produse sunt obținute prin presarea la rece a semințelor la temperaturi ce nu depășesc 30 de grade și, înainte de presare, semințele sunt curățate …

#eathealthy: trei idei de mic dejun bogat în Omega 3 cu avocado

Recent, am avut pe blog un interviu cu dieteticianul Diana Porumb, în care am discutat despre principiile unui stil de viață sănătos și obiceiuri alimentare. Atunci, Diana, ne povestea faptul că trebuie să începem ziua cu un mic dejun complex, bazat pe carbohidrați, grăsimi și proteine, precum și faptul că este foarte important să introducem …

Ulei de rapiță vs. Ulei de susan

Astăzi începem o nouă serie de articole pe blog, în care comparăm beneficiile integrării în alimentație a uleiurilor din portofoliul nostru. La finalul fiecărui articol o să vă propunem diferite rețete care pot fi pregătite cu acestea. Pentru început o să analizăm uleiul de rapiță și uleiul de susan presat la rece Elixir. Trebuie să …