Deseori primim întrebări de la voi, referitoare la modul în care puteți folosi Oloi Tomnit în bucătărie. De aceea, astăzi, o să vă prezentăm o rețetă delicioasă de cotlet de porc și cartofi la cuptor gătite cu uleiul realizat de Adi Hădean.

Trebuie să știți că Oloi Tomnit are în compoziția sa 70% ulei de rapiță, 20% ulei de floarea soarelui și 10% ulei de soia, toate presate la rece. Astfel, acesta conține toate vitaminele și proprietățile tipurilor de ulei din care este realizat, printre care: Omega 3, Omega 6, magneziu, fier și lecitină. Datorită faptului că acesta are o concentrație mare de ulei de rapiță și de floarea soarelui este indicat să îl folosiți numai la preparatele gătite la cuptor, salate și sosuri. Datorită gustului său special, Oloi Tomnit a câștigat, în 2017, distincția Superior Taste Award oferită de The International Taste & Quality Institute, lider mondial în certificarea calității gustului.

Revenind la rețeta noastră de astăzi; pentru realizarea ei aveți nevoie de:

  • 4 buc. de cotlet de porc;
  • 4 cartofi medii;
  • 2 căței de usturoi;
  • 5 linguri de Oloi Tomnit;
  • sare ;
  • piper;
  • boia;
  • oregano;
  • pătrunjel.

Prepararea cotletului de porc: Înainte de a pune carnea de porc la cuptor, noi am ales să o punem la marinat timp de 3 ore, în 3 linguri de Oloi Tomnit, sare, piper, boia, pătrunjel, usturoi și oregano. Apoi am încălzit cuptorul, am pus într-un vas yena 2 linguri de Oloi Tomnit și cotletul de porc, pe care le-am lăsat la cuptor cca. 30 de minute.

Preparea cartofilor: după ce i-am curățat, am ales să îi feliem rondele. Apoi, pe o tavă, am pus o bucată de folie de gătit pe care am uns-o cu 2 linguri de Oloi Tomnit, am așezat cartofii în tavă și i-am pus la cuptor pentru cca. 20 de minute. La final i-am condimentat cu sare, boia și piper.

Înainte de servire, noi am pregătit un sos de usturoi cu smântână.

Poftă bună!