O cină specială reprezintă modalitatea perfectă de a te relaxa după o zi aglomerată, deoarece, atunci când o pregătești, te ajută să te deconectezi de task-urile de la job, și să te bucuri de momente de neuitat alături de cei dragi. Rețeta de pui cu nuci și busuioc pe care o propunem, de această dată, adună, la un loc, o bogăție de nutrienți și proteine. Nu are prea multe calorii sau carbohidrați și este bogat în Omega 3, 6 și 9, deoarece este gătit cu ulei de floarea soarelui presat la rece. Beneficiile uleiului le poți vedea aici!

Ingrediente:

  • 60 gr de miez de nucă;
  • 3 linguri de sos de soia;
  • 2 linguri de zeamă proaspătă de lime;
  • 2 linguri de miere;
  • 1 ardei gras roșu;
  • 3 linguri de ulei de floarea soarelui presat la rece;
  • 3 bucăți de piept de pui fără os;
  • 15 g de frunze de busuioc proaspăt

Mod de preparare:

Încălzește cuptorul la 180 de grade, apoi pune miezul de nucă, pe o hârtie de copt, în tavă și coace-l timp de 10 minute până se rumenește ușor și lasă o aromă. Apoi scoate nucile, din cuptor, pe o farfurie să se răcească.

Într-un castron mic amestecăm sosul de soia cu zeama de lime și cele două lingurițe de miere. Spălăm și curățăm ardeiul și îl feliem în fâșii subțiri.

Încingem jumătate din cantitatea de ulei la foc mare într-o tigaie wok sau una antiaderentă, apoi adăugăm fâșiile de ardei gras și amestecăm până se rumenesc, 1-2 minute. Apoi le scoatem într-o farfurie. Punem cealaltă jumătate de ulei la încins și, după ce s-a încins, adăugăm carnea de pui. După ce puiul este prăjit, adăugăm ardeii și dressingul din miere, zeamă de lime și sos de soia, busuiocul și nucile. Le mai lasăm, pe foc mediu, aproximativ 2 minute, până se înmoaie puțin busuiocul. Apoi este gata de servit.

Dacă vei găti această rețetă, vei simți o explozie de gusturi și suntem siguri că te vei îndrăgosti de ea!