De mult timp ne propunem să gătim în bucătăria Elixir ceva dulce, așa că azi am deci să facem acest pas, deoarece primim adesea întrebări dacă se pot găti și deserturi cu produsele noastre. Rețeta noastră a fost inspirată de Gabriela Popescu, care, în urmă cu câteva săptămâni, a pregătit acest cheesecake delicios.

Ingrediente blat:

 

Cremă:

  • 250 ml de smântână lichidă pt. frișcă;
  • 300 gr brânză Philadelphia (poate fi și mix cu brânză de vacă);
  • 3 linguri de sirop de arțar sau 3 linguri de zahăr brun;
  • 1 linguriță de esență de vanilie sau semințele de la jumătate de păstaie de vanilie;
  • 2 linguri de ulei din semințe de dovleac presat la rece Elixir.

 

Topping:

  • 300 gr căpșuni tăiate feliuțe subțiri.

 

Mod de preparare:

Puneți nucile caju într-un bol cu apă și lăsați-l minim 1 oră. Topiți untul la foc mic și lăsați-l la răcit, iar între timp fărâmați biscuiții și nucile caju mărunt, cu ajutorul unui robot de bucătărie. Amestecați-le, apoi, cu cele 2 linguri de zahăr sau sirop de arțar, cu untul topit și două linguri de ulei de soia de primă presă Elixir. Amestecul se întinde într-o tavă de tartă (cca. 25 cm diametru) tapetată cu hârtie de copt și se presează bine de marginile tăvii.

Tava se acoperă cu o folie de plastic și se pune la frigider cât timp se prepară umplutura.

Cremă de brânză și zahărul (siropul de arțar) se bat cu mixerul la viteză mică, timp de 1 minut. Se adăugă vanilia și se mai mixează puțin.

Smântâna lichidă pentru frișcă se bate într-un bol separat, la viteză mare, cca. 3 minute, până se dublează în volum și nu curge de pe tel. Aveți grijă să nu bateți prea mult frișca, pentru că se va tăia. Pentru rezultate optime, bolul și telul cu care mixați smântâna se pun câteva minute în frigider pentru a se răci. Frișca, crema de brânză și cele 2 linguri de ulei din semințe de dovleac Elixir se amestecă ușor, cu mișcări de jos în sus până se omogenizează și se întinde apoi, ușor, peste blatul din biscuiți și caju.

Totul se ține la frigider pentru minimum 4-5 ore, deși ideal ar fi de seara până dimineața. Pentru topping și decor se folosesc fructele, în cazul nostru căpșuni proaspete.

De ce este această rețetă #MaiDelcioasă și #MaiSănătoasă?

Uleiul de dovleac Elixir este bogat în Omega 3, Omega 6 şi Omega 9 conținând carotinoide, flavonoide, fosfolipide, acizi grași polinesaturați și monosaturați, iar cel mai mare avantaj e că se pot folosi atât în alimentație, cât și în remedii terapeutice sau cosmetică. Aceste vitamine și formula în care ele se află în acest ulei, fac ca absorbția lor să se facă integral în organism, într-un interval de timp foarte scurt.

Proprietățile sale sunt benefice pentru numeroase afecțiuni precum cele ale prostatei, ale aparatului urinar, ale căderii părului, reducând în același timp și colesterolul. Acesta este benefic în cazul tulburărilor emoționale și beneficiază de cunoscutul efect antiparazitant. Este recomandată administrarea a 2 lingurițe pe zi, timp de 3-6 luni.

Obținut din prima presare a boabelor, uleiul de soia Elixir este o sursă bogată de Omega 3 și Omega 6, acizi grași esențiali pentru funcționarea optimă a organismului. Acesta este gustos, consistent și bogat în lecitină. Are o concentrație mare de acid alfa-linoleic (ALA) și lipide nesaturate, motiv pentru care introducerea lui în alimentație ajută la menținerea concentrației normale a colesterolului în sânge, dar și la funcționarea normală a inimii și a memoriei. Datorită gustului său fin, este ideal ca bază pentru marinade sau vinegrete. Poate fi folosit în salate sau în prepararea rețetelor indiene sau asiatice. Este recomandat pentru diferite preparate care nu necesită prăjire, de aceea este preferabil să îl folosiți la rece.

Sperăm că vă place desertul nostru de azi!

PS Nu uitați că în această perioadă în magazinul nostru online găsiți pachetul promoțional, format din ulei de dovleac și ulei de soia, la preț special.