Știm că salatele se consumă cel mai mult vara, dar acest fapt nu trebuie să fie un impediment în a mânca #MaiSănătos. Noi credem că, indiferent de anotimp, acestea pot fi integrate în alimentația zilnică, deoarece sunt bogate în vitamine și minerale. După cum știți, nouă ne plac salatele ce au ingrediente calde, dar și reci. Așa că azi vă prezentăm trei propuneri pe care le puteți pregăti la prânz sau la cină.

 

  1. Salată de cous cous cu ciuperci, avocado, rucola și roșii

Ingrediente

Modul de preparare: punem o lingură de ulei de floarea soarelui presat la rece la încins într-o cratiță, apoi adăugăm o cană de cous cous și îl călim aproximativ 1-2 minute, până se rumenește un pic. Apoi, adăugăm o cană de apă și amestecăm. De fiecare dată când apa scade, mai adăugăm o cană, până cous cous-ul s-a fiert.

Curățăm ciupercile cu o hârtie sau un prosop, iar apoi le feliem. Încingem 2 linguri de ulei din semințe de susan presat la rece Elixir într-o tigaie wok, apoi adăugăm ciupercile. Amestecăm continuu, până acestea se rumenesc. Întrucât ciupercile lasă apă, noi nu am mai adăugat în plus. După ce acestea sunt gata, adăugăm pătrunjel proaspăt, oregano, sare și piper, iar apoi le mai lăsăm pe foc încă un minut.

Spălăm frunzele de rucola, curățăm avocadoul și tăiem roșiile. Punem într-un vas: cous cous-ul, ciupercile, rucola, avocadoul, roșiile și le amestecăm, iar salata e gata.

Salată de couscous cu jambon, ardei copt, roșii, avocado, rodie și salată verde

Ingrediente:

Modul de preparare: punem o lingură de ulei de floarea soarelui presat la rece la încins într-o cratiță, apoi adăugăm o cană de cous cous și îl călim aproximativ 1-2 minute, până se rumenește un pic. Apoi, adăugăm o cană de apă și amestecăm. De fiecare dată când apa scade, mai adăugăm o cană, până cous cous-ul s-a fiert. La final, condimentăm cu sare și piper.

În timp ce cous cous-ul e la fiert, încingem tava grill și tăiem rondele ardeiul galben, pe care îl rumenim 2-3 minute.

După ce cous cous-ul și ardeiul s-au făcut, le punem într-un vas de salată. Adăugăm peste rucola, feliile de jambon, sâmburi de pe o jumătate de rodie, o jumătate de avocado tăiat felii și două linguri de ulei de dovleac presat la rece Elixir. În final, obținem o salată delicioasă.

Salată de couscous cu mango, kiwi, stafide, rodie și spanac

Ingrediente:

Modul de preparare: gătiți cous cous-ul după metoda prezentată mai sus și, după ce acesta este gata, îl puneți într-un bol de salată. Curățați fructele, pe care apoi le feliați și le adăugați peste cous cous. Tot în vasul de salată mai puneți sâmburii de rodie, spanacul spălat, stafidele și două linguri de ulei de armurariu presat la rece Elixir. Obțineți, astfel, o salată foarte delicioasă ce conține o mulțime de gusturi plăcute.

 

De ce sunt aceste salate #MaiSănătoase?

Răspunsul e simplu: deoarece integrarea în alimentația zilnică a uleiului din semințe de dovleac presat la rece este recomandată pentru numeroase afecțiuni, precum cele ale prostatei, ale aparatului urinar și ale căderii părului, reducând în același timp și colesterolul. Acesta este util în cazul tulburărilor emoționale și beneficiază de un efect antiparazitar recunoscut. Uleiul de dovleac Elixir este bogat în Omega 3, Omega 6 și Omega 9, conține carotinoide, flavonoide, fosfolipide, acizi grași polinesaturați și mononesaturați; cel mai mare avantaj al său e că poate fi folosit atât în alimentație, cât și în remedii terapeutice sau cosmetice. Aceste vitamine și formula în care ele se află în acest ulei, duc la absorbția lor integrală în organism, într-un interval de timp foarte scurt.

Uleiul din semințe de susan presat la rece este unul dintre cele mai cunoscute remedii naturale, ce oferă beneficii imense asupra pielii, părului, dinților, dar și a oaselor. Acesta este utilizat în gastronomia cu specific oriental și în practicile medicale Ayurveda. Uleiul din semințe de susan Elixir este obținut din semințele curățate de impurități și, ulterior, prelucrate prin metoda presării la rece, la temperaturi care nu depășesc 40 de grade. Această tehnologie, care imită metoda tradițională de extragere a uleiului, e preferabilă pentru că păstrează integral proprietățile nutritive ale semințelor. Uleiul din semințe de susan Elixir are un conținut ridicat de folat (vitamina B9) și de lecitină, proprietăți care îl fac un ingredient esențial. Ajută la formarea celulelor și e un nutriment valoros pentru sistemul nervos, endocrin și cardiovascular. Acesta mai este bogat în vitaminele A, B, E, în acizi grași mononesaturați și polinesaturați, metionină, fitosterol, dar și minerale precum: calciu, mangan, potasiu, cupru, magneziu și zinc.

Uleiul din semințe de armurariu presat la rece Elixir este unul dintre cele reductibile remedii naturale folosite în tratarea bolilor ficatului. Uleiul se obţine prin presarea la rece a semințelor care au fost curățate, întâi, de impurități, iar apoi presate la temperaturi sub 30 de grade. Totodată, în ulei mai găsim și substanțe cartoenoide, vitaminele E, B, D, K, micro și macro elemente de: magneziu, potasiu, fier, mangan, calciu, seleniu, zinc, aluminiu, cupru, crom vanadiu și acizi grași polisaturați de tip Omega 3 și Omega 6, esențiali pentru buna dezvoltare a organismului. Uleiul din semințe de armurariu presat la rece Elixir poate fi folosit în scop terapeutic, precum și alimentar. Acesta poate fi consumat crud, dimineața și la prânz, cu 30 de minute înainte de masă sau în salate, sosuri, supe, ciorbe și terciuri.

Uleiul din semințe de floarea soarelui presat la rece Elixir, obținut 100% din presarea la rece a semințelor, este o sursă substanțială de Omega 3, Omega 6 și Omega 9, care sunt acizi grași esențiali pentru buna dezvoltare a organismului. Totodată, este o sursă bogată de vitamina E și K. Compoziția sa nutrițională contribuie la suplimentarea acizilor grași esențiali, pe care organismul nu îi poate produce singur. Vitamina E funcționează ca antioxidant, prevenind bolile cardiovasculare, având rol în regenerarea celulelor și stimulând imunitatea, dar și protejând pielea. Grăsimile nesaturate sunt o sursă de energie și fac parte dintr-o dietă sănătoasă, preîntâmpinând rezistența la insulină. Noi îți recomandăm să consumi dimineața, o lingură de ulei de floarea soarelui presat la rece, pe stomacul gol, pentru stimularea funcțiilor biliare, albirea dinților, optimizarea fluxului sanguin și pentru efectul tonic asupra organismului. Acesta poate fi folosit la prepararea oricărui tip de rețetă, fie că vorbim despre prăjirea cartofilor, coacerea prăjiturilor, o salată cu pui sau chiar de vreo rețetă sofisticată. Mai multe despre beneficiile uleiului de floarea soarelui găsiți aici!

Sperăm că v-au plăcut rețetele noastră de azi și, nu uitați că, vă așteptăm cu noi oferte, în magazinul online!

Până data viitoare, nu uitați să mâncați cât #MaiSănătos!