Am revenit cu o nouă rețetă, potrivită pentru cei care doresc să mănânce ceva bun, rapid și #MaiSănătos. Așadar, propunerea noastră pentru cina de azi este o porție delicioasă de cartofi dulci la cuptor cu cașcaval, roșii și ulei de floarea soarelui presat la rece Elixir. Aceștia pot fi consumați ca fel principal sau garnitură. Sunt simpli de făcut, iar gustul este #MaiDelicios.

Ingrediente:

Modul de preparare: pentru început, spălăm bine cartofii, iar apoi îi tăiem în jumătăți și îi ungem cu ulei de floarea soarelui presat la rece Elixir. Încălzim cuptorul la 180 de grade. Așezăm cartofii într-o tavă pe folie de copt și îi punem la cuptor aproximativ 50 de minute (sau până devin moi). După ce sunt gata, îi scoatem și cu o lingură înlăturăm o parte din miez. Punem în cartofi cașcavalul ras, iar peste așezăm bucăți de roșii tăiate. Mai punem tava cu cartofi la cuptor pentru încă 10 minute.

La final, înainte de servire, putem pune peste ei câte o lingură de ulei de armurariu presat la rece Elixir.

De ce este această rețetă #MaiSănătoasă?

Deoarece uleiul din semințe de armurariu presat la rece Elixir este unul dintre cele mai cunoscute remedii naturale, folosite în tratarea bolilor ficatului. Uleiul se obţine prin presarea la rece a semințelor care au fost curățate, întâi, de impurități, iar apoi presate la temperaturi sub 30 de grade. Totodată, în ulei mai găsim și substanțe carotenoide, vitaminele E, B, D, K, micro și macro elemente de: magneziu, potasiu, fier, mangan, calciu, seleniu, zinc, aluminiu, cupru, crom vanadiu și acizi grași polisaturați de tip Omega 3 și Omega 6, esențiali pentru buna dezvoltare a organismului. Uleiul din semințe de armurariu presat la rece Elixir poate fi folosit în scop terapeutic, precum și alimentar. Acesta poate fi consumat crud, dimineața și la prânz, cu 30 de minute înainte de masă sau în salate, sosuri, supe, ciorbe și terciuri.

Uleiul din semințe de floarea soarelui presat la rece Elixir, obținut 100% din presarea la rece a semințelor, este o sursă substanțială de Omega 3, Omega 6 și Omega 9, care sunt acizi grași esențiali pentru bună dezvoltare a organismului și, totodată, este o sursă bogată de vitamine E și K. Compoziția sa nutrițională contribuie la suplimentarea acizilor grași esențiali, pe care organismul nu îi poate produce singur. Vitamina E funcționează ca antioxidant, prevenind bolile cardiovasculare, având rol în regenerarea celulelor și stimulând imunitatea, dar și protejând pielea. Grăsimile nesaturate sunt o sursă de energie și fac parte dintr-o dietă sănătoasă, preîntâmpinând rezistența la insulină. Noi îți recomandăm să consumi, dimineața, o lingură de ulei de floarea soarelui presat la rece, pe stomacul gol, pentru stimularea funcțiilor biliare, albirea dinților, optimizarea fluxului sanguin și pentru efectul tonic asupra organismului. Acesta poate fi folosit la prepararea oricărui tip de rețetă, fie că vorbim despre prăjirea cartofilor, coacerea prăjiturilor, o salată cu pui sau chiar de vreo rețetă sofisticată. Mai multe despre beneficiile uleiului de floarea soarelui găsiți aici!

Sperăm că v-a plăcut rețeta noastră de astăzi și vă așteptăm în magazinul nostru online, unde v-am pregătit reduceri speciale!