Deoarece vara este sezonul dovleceilor, iar nouă ne plac foarte mult, am decis să pregătim în bucătăria Elixir, dovlecei umpluți la cuptor, gătiți cu ulei de floarea soarelui presat la rece Elixir. Trebuie să știți că dovlecelul este o legumă care conține foarte multe vitamine, carbohidrați, fibre vegetale, potasiu și calciu. Am folosit ulei de floarea soarelui presat la rece datorită gustului pe care îl dă mâncării, dar și pentru aportul său de grăsimi polinesaturate, care pot reduce colesterolul „rău”.

Ingrediente:

  • 4 dovlecei medii;
  • 400 gr de carne tocată;
  • 3 linguri ulei de floarea soarelui presat la rece Elixir;
  • o ceapă albă;
  • 3 căței de usturoi;
  • un ardei kapia;
  • o lingură de pastă de tomate;
  • 300 gr de cașcaval ras;
  • sare și piper, după gust;
  • pătrunjel;

Modul de prepare a cărnii: Pentru început, curățăm ceapa, usturoiul și ardeiul, apoi le tăiem mărunt. Într-o tigaie wok punem 2 linguri de ulei de floarea soarelui presat la rece Elixir și, după ce acesta s-a încins puțin, adăugăm legumele. Le călim bine, iar apoi adăugăm carnea tocată. Amestecăm, până când aceasta este gata. La final, adăugăm sare, piper, pătrunjel și oregano.

 

Modul de prepare a dovleceilor: Tăiem dovleceii în jumătate, pe lung, apoi folosim o linguriţă pentru a elimina mijlocul, partea cu seminţele, care are foarte multă apă. Umplem dovleceii cu amestecul pregătit anterior și îi așezăm în tavă, pe hârtie de copt. Punem dovleceii în cuptorul încins la 180ºC, 20-25 minute sau până devin moi. La final, îi scoatem și presărăm deasupra cașcaval și îi punem înapoi în cuptor pentru câteva minute, pentru a se topi cașcavalul.

De ce este această rețetă e o alegere #MaiSănătoasă?

Uleiul din semințe de floarea soarelui presat la rece Elixir, obținut 100% din presarea la rece a semințelor, este o sursă substanțială de Omega 3, Omega 6 și Omega 9, care sunt acizi grași esențiali pentru bună dezvoltare a organismului și, totodată, este o sursă bogată de vitamina E și K. Compoziția sa nutrițională contribuie la suplimentarea acizilor grași esențiali, pe care organismul nu îi poate produce singur. Vitamina E funcționează ca antioxidant, prevenind bolile cardiovasculare, având rol în regenerarea celulelor și stimulând imunitatea, dar și protejând pielea. Grăsimile nesaturate sunt o sursă de energie și fac parte dintr-o dietă sănătoasă,preîntâmpinând rezistența la insulină. Noi îți recomandăm să consumi, dimineața, o lingură de ulei de floarea soarelui presat la rece, pe stomacul gol, pentru stimularea funcțiilor biliare, albirea dinților, optimizarea fluxului sanguin și pentru efectul tonic asupra organismului. Acesta poate fi folosit la prepararea oricărui tip de rețetă, fie că vorbim despre prăjirea cartofilor, coacerea prăjiturilor, o salată cu pui sau chiar de vreo rețetă sofisticată. Mai multe despre beneficiile uleiului de floarea soarelui găsiți aici!

Sperăm că vă place rețeta noastră de azi și nu uitați că în magazinul nostru online vă așteptăm cu oferte!

Până data viitoare, nu uitați să mâncați cât #MaiSănătos!