Ideală pentru prânz sau cină, propunerea noastră de azi îmbină perfect gustul de ardei, dovlecel și morcov copt, cu gustul dulce de porumb, cel afumat de bacon, incredibila brânză brie și gustul inconfundabil al uleiului de dovleac presat la rece Elixir.

Ingrediente:

Modul de preparare a pastelor: într-o oală de dimensiune medie, punem la fiert 500 ml. de apă cu sare. După ce apa începe să clocotească, adăugăm pastele și le lăsăm la fiert conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Modul de preparare a sosului: Pentru început, tăiem bucățele baconul, iar apoi îl călim într-o lingură de ulei de rapiță presat la rece Elixir. Urmează să curățăm legumele, pe care le tăiem fâșii subțiri. Într-o tigaie wok punem 1 lingură de ulei de rapiță la încins și adăugăm legumele. Le lăsăm până se rumenesc, adăugăm apoi porumbul din conservă și lăsăm compoziția la foc încă 2 minute. Punem peste legume baconul rumenit, brânza brie pe care o tăiem cubulețe și smântâna de gătit. Le lăsăm pe toate la foc încă 2 minute. La final, presărăm oregano, pătrunjel, sare și piper peste ele, adăugăm pastele și două linguri de ulei din semințe de dovleac Elixir.

De ce este acestă rețetă #MaiSănătoasă?

Răspunsul e simplu: deoarece integrarea în alimentația zilnică a uleiului din semințe de dovleac presat la rece este recomandată pentru numeroase afecțiuni, precum cele ale prostatei, ale aparatului urinar, ale căderii părului, reducând în același timp și colesterolul. Acesta este util în cazul tulburărilor emoționale și beneficiază de un efect antiparazitar recunoscut. Uleiul de dovleac Elixir este bogat în Omega 3, Omega 6 și Omega 9, conține carotinoide, flavonoide, fosfolipide, acizi grași polinesaturați și mononesaturați; cel mai mare avantaj al său e că poate fi folosit atât în alimentație, cât și în remedii terapeutice sau cosmetică. Aceste vitamine și formula în care ele se află în acest ulei, duc la absorbția lor integrală în organism, într-un interval de timp foarte scurt.

Uleiul de rapiță presat la rece ajută la scăderea colesterolului „rău” din sânge, la buna funcționare a inimii și a creierului, la reducerea inflamațiilor, dar și la dezvoltarea normală a organismului, mulțumită concentrației mari de Omega 3 și Omega 6. Acesta este considerat, de către nutriționiști, drept unul din cele mai sănătoase uleiuri vegetale de gătit, datorită proprietăților sale. Fiindcă are un gust neutru, poate fi folosit la prepararea oricărui tip de rețetă.

Sperăm că vă place rețeta noastră de azi și nu uitați că vă așteptăm cu noi oferte, în magazinul online!

Până data viitoare, nu uitați să mâncați cât #MaiSănătos!