Credem că cea mai frecventă întrebare pe care o auzim zilnic este „eu ce mănânc azi?”. Ei bine, noi îți propunem o porție delicioasă de paste cu pui crocant și ciuperci, gătite în ulei de susan presat la rece și ulei de rapiță.

Ingrediente:

  • 4-5felii de piept de pui dezosat (aprox. 200 gr);
  • pătrunjel proaspăt, oregano;
  • sare, piper;
  • 1 cană de făină;
  • 1/3 cană de suc de lămâie;
  • 1/2 cană de vin;
  • 1/4 cană de salvie proaspătă;
  • un vârf de cuțit de nucșoară;
  • 6 linguri de ulei de rapiță presat la rece Elixir;
  • 2 linguri de ulei de susan presat la rece Elixir;
  • 1 bucată de brânză gorgonzola.

 

Modul de preparare a puiului crocant: pentru început, punem 6 linguri de ulei de rapiță la încins într-o tigaie (trebuie să fiți atenți, deoarece acesta se încinge într-un timp foarte scurt). Trecem feliile de pui prin făină, iar apoi le așezăm în tigaie. Le lăsăm până când carnea este pe jumătate făcută, iar apoi le scoatem pe o farfurie. După ce am terminat puiul, punem 1 lingură de ulei de susan într-o tigaie și așezăm bucățile de salvie, peste care punem sucul de pe lămâile stoarse și 2 linguri de făină. După ce obținem un sos, adăugăm uleiul în care am prăjit puiul, precum și feliile de pui, pe care le lăsăm până se rumenesc. Apoi le scoatem pe o farfurie.

Modul de preparare a pastelor: într-o oală de dimensiune medie, punem la fiert 500 ml. de apă cu sare. După ce apa începe să clocotească, adăugăm pastele și le lăsăm la fiert conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Modul de preparare a ciupercilor: pentru început, curățăm ciupercile cu o hârtie sau un prosop, iar apoi le feliem. Încingem 2 linguri de ulei de susan presat la rece Elixir într-o tigaie wok, apoi adăugăm ciupercile. Amestecăm continuu, până acestea se rumenesc. Întrucât ciupercile lasă apă, noi nu am mai adăugat în plus. După ce acestea sunt gata, adăugăm pătrunjel proaspăt, oregano, sare și piper.

După ce avem totul gata, punem pastele peste ciuperci, adăugăm brânza goronzola și le lăsăm pe toate pe foc până brânza se topește. Punem pastele într-o farfurie, deasupra adăugăm bucățile de pui crocant, iar masa e gata.

De ce este această rețetă o alegere #MaiSănătoasă?

Uleiul din semințe de susan presat la rece este unul dintre cele mai cunoscute remedii naturale, ce oferă beneficii imense pielii, părului, dinților, dar și oaselor. Acesta este utilizat în gastronomia cu specific oriental și în practicile medicale Ayurveda. Uleiul din semințe de susan Elixir este obținut din semințele curățate de impurități și, ulterior, prelucrate prin metoda presării la rece, la temperaturi care nu depășesc 40 de grade. Această tehnologie, care imită metoda tradițională de extragere a uleiului, e preferabilă pentru că păstrează integral proprietățile nutritive ale semințelor. Uleiul din semințe de susan Elixir are un conținut ridicat de folat (vitamina B9) și de lecitină, proprietăți care îl fac un ingredient esențial, întrucât ajută la formarea celulelor și un nutrient valoros pentru sistemul nervos, endocrin și cardiovascular. Acesta este, de asemenea, bogat în vitaminele A, B, E, în acizi grași mononesaturați și polinesaturați, metionină, fitosterol, dar și minerale precum: calciu, mangan, potasiu, cupru, magneziu și zinc.

Uleiul de rapiță presat la rece ajută la scăderea colesterolului „rău” din sânge, la buna funcționare a inimii și a creierului, la reducerea inflamațiilor, dar și la dezvoltarea normală a organismului, mulțumită concentrației mari de Omega 3 și Omega 6. Acesta este considerat de către nutriționiști drept unul dintre cele mai sănătoase uleiuri vegetale de gătit, datorită proprietăților sale. Fiindcă are un gust neutru, acesta poate fi folosit la prepararea oricărui tip de rețetă.

Sperăm că vă place rețeta noastră de azi și nu uitați că vă așteptăm cu noi oferte, în magazinul online!

Până data viitoare, nu uitați să mâncați cât #MaiSănătos!