#MaiSănătos: trei motive pentru care să folosești uleiul de soia

Uleiul de soia de primă presă Elixir este obținut din prima presare a boabelor. Acesta este o sursă bogată de Omega 3 și Omega 6, acizi grași esențiali pentru funcționarea optimă a organismului, dar și o sursă naturală de vitamina K.

Consumat regulat, acest tip de ulei are o mulțime de beneficii pentru sănătate:

  • Este o sursă bună de steroli vegetali, în special β-sitosterol. Sterolii inhibă competitiv absorbţia colesterolului la nivel intestinal și, astfel, poate reduce nivelul colesterolului din sânge cu 10% până la 15%, scăzând totodată riscul de boli de inimă.
  • Este o sursă importantă de vitamina E. Aceasta reprezintă o familie de opt componente antioxidante și previne deteriorarea celulelor prin inhibarea oxidării lipidelor (grăsimii) și formarea radicalilor liberi. Protejează vitaminele solubile în grăsimi de distrugerea prin oxidare și ajută la procesarea vitaminei A în organism.
  • Este o importantă sursă de vitamina K, o vitamină care are funcții esențiale în organismul uman. Cea mai cunoscută dintre acestea este stimularea procesului de vindecare a rănilor. Totodată, face parte dintr-un grup de substanţe numite menaquinone, care ajută la formarea oaselor, stimulând încorporarea calciului în ţesutul osos.

Uleiul de soia Elixir, este gustos, consistent și bogat în lecitină. Are o concentrație mare de acid alfa-linoleic (ALA) și lipide nesaturate, motiv pentru care introducerea lui în alimentație ajută la menținerea concentrației normale a colesterolului în sânge, dar și la funcționarea normală a inimii și a memoriei.

Poate fi consumat în salate, deserturi reci, pentru marinarea cărnii, însă nu este indicat să fie folosit în prăjirea alimentelor.

Pentru a înțelege mai bine cum poate fi folosit, azi îți propunem o salată delicioasă de pere cu radicchio, spanac, gorgonzolla, semințe de dovleac, caju, alune de pădure și rodie.

Ingrediente:

  • 2 pere;
  • 3, 4 frunze de radicchio;
  • 1 cană de baby spanac;
  • 50 gr de gorgonzolla;
  • 50 gr de semințe de dovleac;
  • 50 gr de caju;
  • 50 gr de alune de pădure;
  • sâmburi dintr-o jumătate de rodie;
  • 2 linguri de ulei de soia de primă presă Elixir.

Modul de preparare: spălăm perele, radicchio și spanacul, iar apoi curățăm rodia. Le punem pe toate într-un bol, apoi adăugăm gorgonzolla (tăiată cubulețe), semințe de dovleac, caju și alune de pădure. La final, punem două linguri de ulei de soia de primă presă Elixir, iar masa e gata.

Sperăm că v-a plăcut articolul nostru de azi și nu uitați că, în perioada 1 octombrie – 1 decembrie, dacă achiziționați unul dintre produsele Elixir, puteți câștiga un City Break, un multicooker Philips, un storcător de fructe, șorțuri și baxuri de ulei. Mai multe detalii găsiți pe: www.maisanatos.uleielixir.ro