Reprezentanții companiei DACHIM din județul Cluj au organizat în 24 iunie un eveniment pentru fermierii din Transilvania – o bună oportunitate pentru aceștia din urmă de a vedea și a înțelege modul în care agricultura în România poate deveni profitabilă.

Conducerea DACHIM le-a prezentat celor de față noile tehnologii pe care le utilizează pentru prelucrarea și condiționarea cerealelor și a semințelor certificate și a organizat un tur al fabricii din localitatea Mihai Viteazu, pentru a demonstra că performanța în agricultura românească e posibilă.

“Rețeta succesului în agricultură cuprinde câteva ingrediente de bază: consecvență, multă muncă, personal specializat (sau altfel spus, angajați profesioniști în acest domeniu). Trebuie să ai curaj, să îți urmărești scopurile cu consecvență, să profiți de fiecare oportunitate care apare și să investești în permanență în idei noi, pentru a fi în pas cu vremurile”, a afirmat Dan Felea, directorul societății Dachim.

O altă dovadă a faptului că agricultura românească poate avea rezultate inclusiv pe plan internațional o reprezintă uleiurile Elixir, produse de compania Dachim: ulei de floarea-soarelui presat la rece, ulei de rapiță presat la rece, ulei de soia de primă presă – ultimele două fiind recent premiate la Bruxelles cu distincția Superior Taste Award with 2 Golden Stars, pentru calitatea gustului.

Societatea comercială DACHIM SRL activează în domeniul agricol de 17 ani și cultivă terenuri situate în apropiere de localitatea Turda, cu rapiță, floarea-soarelui, soia nemodificată genetic și cereale. O parte din semințele obținute sunt destinate exportului, iar o parte sunt folosite ca materie primă pentru producerea de uleiuri alimentare presate la rece sau de primă presă.