Bax-12 sticle-Ulei de susan presat la rece Elixir -250 ml

Baxul conține 12 sticle de ulei de susan de 250 ml.

Uleiul din semințe de susan Elixir,conține un conțiunut ridicat de folat (Vitamina B9) și  de lecitină, proprietăți care îl fac un ingredient esențial, pentru că ajută la formarea celulelor și e un nutrient valoros pentru sistemul nervos, endocrin și cardiovascular. Acesta mai este bogat în Vitaminele A, B, E, în acizi grași mononesaturați și polinesaturați, metionina, fitosterol, dar  și minerale precum: calciu, mangan, potasiu, cupru, magneziu și zinc.

Beneficiile uleiului de susan presat la rece:

  1. Datorită proprietăților sale antifungice și antibacteriene, poate sprijini menținerea igienei cavității bucale. Un remediu din medicina Ayurveda prescrie clătirea zilnică a gurii cu o lingură de ulei de susan, timp de 10 minute. Știința occidentală a confirmat validitatea acestui tratament. Această practică, cunoscute drept  “mestecarea uleiului” (eng. “oil pulling”), acționează asupra plăcii bacteriene și a tartrului, previne halena (respirația neplăcută), întărește gingiile și înălbește dinții.
  2. Deoarece are un conținut mare de magneziu, acesta ajută la reducerea presiunii arteriale, în cazul diabeticilor hipertensivi, dar și la prevenirea cancerului. O cercetare publicată în Jurnalul American de Nutriţie Clinică ne arată faptul că aportul suplimentar de magneziu scade riscul de cancer colorectal. Astfel, fiecare 100 de mg de magneziu suplimentate în dietă, diminuează riscul îmbolnăvirii cu aproximativ 12%. Magneziul se regăseşte din abundenţă în acest tip de ulei.
  3. Te ajută să lupți împotriva osteoporozei, deoarece are un conținut bogat de zinc şi calciu. Deficiența în oricare din aceste două minerale poate creşte semnificativ riscul de producere a fracturilor de şold sau de coloana vertebrală.

Uleiul din semințe de susan presat la rece Elixir poate fi folosit în alimentaţie, dar și pentru cure, în doze zilnice, pentru tratarea diferitelor afecţiuni.

Acesta este  un produs nelipsit în bucătăria indiană, japoneza, chineza, coreeana și arăbească, fiind  ideal în sotarea legumelor sau în preparate cu fructe de mare, carne de vită, peste sau pui. Marinarea ingredientelor cu ulei de susan dă o aromă bogată şi delicioasă. Uleiul de susan se poate adăuga la mâncărurile din orez, peste brânza tofu sau în humus.