Reducere!

Pachet ulei de floarea soarelui + ulei de armurariu 250 ml – ELIXIR

38.00lei 36.25lei

Uleiul presat la rece de floarea soarelui Elixir este obținut după o rețetă tradițională din zona Transilvaniei, adaptată tehnologiilor moderne. Acesta este obținut prin presarea la rece a semințelor cultivate pe terenurile fermei Dachim, producătorul uleiurilor Elixir. Dupa presare, uleiul este decantat timp de o luna, păstrându-se astfel intacte gustul și aroma. Uleiul de floarea-soarelui „Elixir” este un produs premium 100% natural extras prin presare la rece. În procesul de presare s-au folosit seminţe oleice de înaltă calitate cultivate și recoltate in fermele proprii. Este o sursa bogată de vitamina E, cu o concentraţie foarte mare de grăsimi „bune” nesaturate, ideale pentru o dietă sănătoasă.

Se recomandă consumul dimineața, o lingură pe stomacul gol, pentru stimularea funcțiilor biliiare, albirea dinților, optimizarea fluxului sanguin și pentru efectul tonic asupra organismului. Din punct de vedere nutritiv, floarea soarelui este bogată în Omega 3 și Omega 6, vitamina E, are un conținut ridicat de lecitină, ceea ce ajută la întărirea sistemului nervos. Efectele benefice sunt resimțite și la nivelul activității sistemului endocrin și regenerarea celulară a organismului, datorită proprietăților sale antioxidante.

Uleiul de primă presă de floarea soarelui Elixir poate fi folosit la orice tip de rețetă fie că vorbim despre prăjirea cartofilor, coacerea prăjiturilor sau de o rețetă sofisticată.

Uleiul din semințe de armurariu presat la rece Elixir conține silimarină, adică un complex de substanțe antioxidante care fac ca acesta să aibă proprietăți hepatoprotectoare. Totodată, în ulei mai găsim și substanțe cartoenoide, vitaminele E, B, D, K, micro și macro elemente de: magneziu, potasiu, fier, mangan, calciu, seleniu, zinc, aluminiu, cupru, crom vanadiu și acizi grași polisaturați de tip Omega 3 și Omega 6, esențiali pentru buna dezvoltare a organismului.

Uleiul din semințe de armurariu presat la rece Elixir poate fi folosit în scop terapeutic, precum și alimentar. Acesta poate fi consumat, crud, dimineața și la prânz, cu 30 de minute înainte de masă sau în salate, sosuri, supe, ciorbe și terciuri.