Reducere!

Pachet ulei de floarea soarelui + ulei de susan 250 ml – ELIXIR

30.00lei 28.25lei

Uleiul presat la rece de floarea soarelui Elixir este obținut după o rețetă tradițională din zona Transilvaniei, adaptată tehnologiilor moderne. Acesta este obținut prin presarea la rece a semințelor cultivate pe terenurile fermei Dachim, producătorul uleiurilor Elixir. Dupa presare, uleiul este decantat timp de o luna, păstrându-se astfel intacte gustul și aroma. Uleiul de floarea-soarelui „Elixir” este un produs premium 100% natural extras prin presare la rece. În procesul de presare s-au folosit seminţe oleice de înaltă calitate cultivate și recoltate in fermele proprii. Este o sursa bogată de vitamina E, cu o concentraţie foarte mare de grăsimi „bune” nesaturate, ideale pentru o dietă sănătoasă.

Se recomandă consumul dimineața, o lingură pe stomacul gol, pentru stimularea funcțiilor biliiare, albirea dinților, optimizarea fluxului sanguin și pentru efectul tonic asupra organismului. Din punct de vedere nutritiv, floarea soarelui este bogată în Omega 3 și Omega 6, vitamina E, are un conținut ridicat de lecitină, ceea ce ajută la întărirea sistemului nervos. Efectele benefice sunt resimțite și la nivelul activității sistemului endocrin și regenerarea celulară a organismului, datorită proprietăților sale antioxidante.

Uleiul de primă presă de floarea soarelui Elixir poate fi folosit la orice tip de rețetă fie că vorbim despre prăjirea cartofilor, coacerea prăjiturilor sau de o rețetă sofisticată.

Uleiul din semințe de susan Elixir,conține un conțiunut ridicat de folat (Vitamina B9) și  de lecitină, proprietăți care îl fac un ingredient esențial, pentru că ajută la formarea celulelor și e un nutrient valoros pentru sistemul nervos, endocrin și cardiovascular. Acesta mai este bogat în Vitaminele A, B, E, în acizi grași mononesaturați și polinesaturați, metionina, fitosterol, dar  și minerale precum: calciu, mangan, potasiu, cupru, magneziu și zinc.

Uleiul din semințe de susan presat la rece Elixir poate fi folosit în alimentaţie, dar și pentru cure, în doze zilnice, pentru tratarea diferitelor afecţiuni.Acesta este  un produs nelipsit în bucătăria indiană, japoneza, chineza, coreeana și arăbească, fiind  ideal în sotarea legumelor sau în preparate cu fructe de mare, carne de vită, peste sau pui. Marinarea ingredientelor cu ulei de susan dă o aromă bogată şi delicioasă. Uleiul de susan se poate adăuga la mâncărurile din orez, peste brânza tofu sau în humus.